Muovin EDUT

Muovin monet hyödyt

Muovi on monestakin syystä paras vaihtoehto pakkaamiseen. Se toimii erinomaisesti tuotannosta kuluttajalle ja tarjoaa säästöä lähes kaikessa.

Muovilla on pieni ympäristörasitus

Yksi kauaskantoisimmista muovipakkausten eduista on ympäristöystävällisyys. Muovilla on pieni ympäristörasitus verrattuna muihin pakkausmateriaaleihin.
Muovituotteiden valmistukseen kuluu vain noin 4 prosenttia kaikesta öljynjalostuksesta. Suurin osa tästäkin osuudesta saadaan ylijäävistä hiilivetyvirroista, jotka syntyvät polttoaineiden tuotannossa. Prosentit pienenevät entisestään, kun tarkastellaan eurooppalaista muovipakkaustuotantoa, joka on vain 0,6 prosenttia keskivertokuluttajan hiilijalanjäljestä. Ilman muovipakkauksia pelkästään elintarvikeketjun energiantarve tuplaantuisi ja kasvihuonekaasupäästöt kolminkertaistuisivat, jos ruokaa ei pakattaisi muoviin.

Alhainen materiaalitarve, pitkä säilyvyys

Muovipakkauksen ehdoton ykkösvahvuus on tuotteiden säilyminen hyvänä pitkään hävikkiä pienentäen. Esimerkiksi parikymmentä muovigrammaa estää kiloa naudanlihaa pilaantumasta, ja oikealla muovipakkausvalinnalla tuplataan kyljyksen myyntiaika laadun kärsimättä.

Käytännöllistä ja kevyttä

Muovipussit ovat moni- ja helppokäyttöisiä sekä edullisia. Tutkimusten mukaan pelkästään ruokapakkausten paino kasvaisi 360 % nykyisestä, jos ruokaa ei pakattaisi muoviin. Muovien keveys tarkoittaa myös alhaisempaa energiantarvetta kuljetuksessa ja jakelussa. Yhdestä muovikilosta saadaan noin 250 muovipussia.

Kuluttaja valitsee
läpinäkyvän muovipakkauksen useammin

Muovipakkauksen läpinäkyvyys kohentaa tuotteen informatiivisuutta. Tämän ansiosta kuluttaja voi valita mieleisensä tuotteen ja varmistaa sen vahingoittumattomuuden jo kaupassa.
Vertailututkimuksessa kuluttajat valitsivat läpinäkyvään muoviin pakatun tuotteen jopa yli viisi kertaa (402 %) useammin kuin samaa tuotetta sisältäneen läpinäkymättömän kartonkipakkauksen.

Muovit ovat hygieenisiä ja turvallisia

Muovit suojaavat tehokkaasti tuotetta ulkopuolisilta epäpuhtauksilta ja siten kuluttajan terveyttä. Muovijalosteen kaikki muovit ovat elintarvikekelpoisia.

Muovipakkaus - Luotu suojaksi Lue lisää oheisesta esitteestä:
Muovipakkaus - Luotu suojaksi
  Hiilijalanjälki Vain 4% raakaöljystä käytetään muovien valmistamiseen. Eurooppalaisen
kuluttajan hiilijalanjälki Eurooppalaisen kuluttajan hiilijalanjälki

Lähde: denkstatt study on the impact of
plastic packaging on energy consumption and GHG emissions.

1,5 grammaa muovikäärettä pitää kurkun tuoreena 14 päivää 100% Kaikki Muovijalosteen muovit ovat kierrätys tai polttokelpoisia
Sisällön suunnittelu, visuaalinen suunnittelu ja tekninen toteutus: Sektori